katt

Turán Cintia vagyok, és van egy szuperképességem: sokkal jobban látok, mint a többi nő.

Amikor ők tükörbe néznek, azt látják, hogy a fenekük túl nagy, a mellük túl kicsi, a fogsorukban meg legalább egy szemeszternyi szünet van. Az én legkevésbé sem titkos fegyverem az, hogy a megkövült önbizalomhiány alatt is észreveszem a dögöset, a szexit, a csábítót – és a lencse mögül szépen lassan elérem, hogy a legbizonytalanabb lány is szupermodellnek érezze magát, mire a fotózással végzünk. Szerintem egy fényképész feladata nem az öncélú művészkedés, hanem az, hogy a képeivel változást idézzen elő. Azért szeretek nőket fotózni, mert rajtuk azonnal érezhető az átalakulás. Amikor először találkozunk, még feszengnek, nem tudják, mit kezdjenek a testükkel. Ilyenkor egy kis bátorítás, viccelődés és határozottság csodákra képes: amikor már nem érzik magukat célkeresztben, meg tudják mutatni az egyéniségüket – én pedig azért vagyok ott, hogy ezt megörökítsem, és a fotókon keresztül bebizonyítsam a nőknek: igenis szépek. Büszke vagyok rá, hogy az eddigi 10 éves pályafutásom során mennyi negatív énképet döntöttem le, mennyi lány pasizott be az általam készített képeknek köszönhetően – és mennyi jó indokot szolgáltattam a barátaimnak arra, hogy fanatikusnak nevezzenek. A nők önbizalma mellett ugyanis leginkább a fotós felszerelésemet szeretem gyarapítani. +5 kg ide vagy oda… Kit érdekel, nem igaz?

Ismerősek azok a napok, amikor úgy kelsz fel, hogy: „Uuuhh, ma de jól nézek ki! Miért nem látja ezt senki?” A beauty fotózás lényege nem az, hogy hibátlan lányokat fotózzuk, hanem hogy megörökítsük a Te legszebb arcodat. Semmi fogyókúra, semmi különleges felkészülés, csak Te kellesz és egy kellemes környezet – a többit bízd rám. Nőként átérzem, milyen a kamera elé állni, fotósként viszont megvannak rá az eszközeim, hogy a legjobbat hozzam ki belőled. A helyszín lehet külső, belső, vagy akár a lakásod is. Budapesten belül ingyenesen ideiglenes stúdióvá alakítom az otthonodat, de elvihetlek egy igazi stúdióba is :).

Az esküvőd az életed egyik legmeghatározóbb napja. 24 óra leforgása alatt megváltozik minden: a párod a társaddá válik, a kettőből egység lesz, a szavakból fogadalom. Életed legboldogabb napja –amire már olyan rég készülsz –soha vissza nem térő pillanatok láncolata, melyekre 50 év múlva is szeretettel emlékszel majd vissza. Az én célom, hogy a fotókat nézve ne csak az embereket, de az érzéseket és hangulatokat is fel tudd majd idézni. Arra törekszem, hogy a képek titeket tükrözzenek: egyediek, gyönyörűek és igazán szerelmesek legyenek. Ennek érdekében bevetek mindent az eszköztáramból: figyelek, elcsípek, terelgetek, beállítok, kúszok-mászok és közben mindent és mindenkit megörökítek Nektek.